14 Μαΐ 2009

Ανάκληση Τούρκου προξένου για υποτιμητικά σχόλια κατά των Γερμανών

http://armenianstudies.csufresno.edu/hye_sharzhoom/vol27/may06/images/armenian_genocide.jpg

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ ανακλήθηκε στη χώρα του μετά τα υποτιμητικά σχόλια που διατύπωσε για τους Γερμανούς σε ιδιωτικό δείπνο με συμπατριώτες του, δήλωσαν σήμερα βουλευτές στο Βερολίνο.

Στη διάρκεια του δείπνου αυτού, ο Χακάν Κιβάντς είπε ότι οι Γερμανοί έχουν ναζιστικό αίμα και μεταχειρίζονται τους Τούρκους όπως οι Ναζί μεταχειρίστηκαν τους Εβραίους.

Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές έκαναν επερώτηση στη Βουλή για το τi προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τον Κιβάντς, αντιπρόσωπο της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ, πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Δυο μάρτυρες βεβαίωσαν ενόρκως ότι ο Τούρκος γενικός πρόξενος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε ιδιωτικό δείπνο στις 22 Φεβρουαρίου. Ο Κιβάντς αρνείται τις κατηγορίες.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ήλθε σε επαφή με ανώτερους αξιωματούχους στην Άγκυρα για το θέμα. Τουρκικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για λασπολογία σε βάρος του Τούρκου πρόξενου από βουλευτές που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο Κίβαντς φέρεται ακόμα ότι είπε πως εάν μπορούσαν, οι Γερμανοί θα χάραζαν ένα «Τ» σε κάθε Τούρκο και θα τού έκαναν ό,τι οι Ναζί στους Εβραίους.

«Εάν κόψετε το σώμα ενός Γερμανού το αίμα που θα χυθεί θα είναι φαιό (το χρώμα των Ναζί)», φέρεται ότι δήλωσε ο Τούρκος γενικός πρόξενος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η ατιμωρησία των Τούρκων Γενοκτόνων του 1915-1923, ήταν ένας από τους παράγοντες που επέτρεψαν να εκκολαφθεί και να εκτραφεί η Ναζιστική λαίλαπα του 1939-45. Ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν που καθησύχαζε τους συνεργάτες του με το «ποιος θυμάται τους Αρμενίους», όταν σχεδίαζαν το 1939 την «τελική λύση» του Ολοκαυτώματος κατά των Εβραίων και όλων των άλλων εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού και του φασισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: