14 Μαΐ 2009

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ - Εξετάζεται η απαγόρευση λειτουργίας τσίρκων με άγρια ζώα - ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Την απαγόρευση της λειτουργίας τσίρκων με άγρια ζώα στην Ελλάδα, εξετάζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, ύστερα από το περιστατικό κακοποίησης ενός ελέφαντα σε τσίρκο που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηγάκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «οι σκηνές βιαιότητας που δημοσιοποιήθηκαν, δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, καθώς η ψυχαγωγία δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει τον βασανισμό εξαθλιωμένων ζώων, τα οποία περιφέρονται υπό άθλιες συνθήκες, υποτίθεται χάριν του θεάματος, με μοναδικό στόχο το κέρδος».

Τόνισε επίσης ότι «με βάση του συνθήκη του Αμστερνταμ του 1997, την οποία έχει υπογράψει και η χώρα μας, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει το τσίρκο με άγρια ζώα», συμπληρώνοντας ότι βάσει της συνθήκης αυτής «ο άνθρωπος έχει ηθική υποχρέωση να σέβεται όλα τα ζώα και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι υποφέρουν».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: